Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt

A véradókat ünnepli a Magyar Vöröskereszt a Véradók Világnapján

Véradó applikációval, ajándékokkal és egy különleges közösségi média kampánnyal ünnepli a véradókat a Magyar Vöröskereszt a Véradók Világnapján.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14-e a Véradók Világnapja. Ezen a napon köszönetet mondunk a rendszeres véradóknak, felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára és minden embert arra bátorítunk, hogy rendszeresen adjon vért. A nap, melyen az egész világ köszönti a véradókat, Karl Landsteiner, az ABO vércsoport rendszer felfedezőjének születésnapja.

A Magyar Vöröskereszt ebben az évben sem feledkezik meg véradóiról. Megújult véradó applikációval, ajándékokkal és egy különleges közösségi média kampánnyal kedveskedik a véradóknak.

Vasárnap országszerte öt helyszínen várjuk azokat, akik véradással szeretnék ünnepelni a Véradók Világnapját. A pontos helyszíneket és időpontokat itt tudjátok megnézni: http://veradas.hu/adj-vert/veradasok Minden segítőt ajándékkal, és a nagy melegre való tekintettel, sörrel és üdítővel várunk.

A néhány hónapja, az EPAM önkéntesei által fejlesztett Véradás – Vöröskereszt elnevezésű applikációt, a véradók visszajelzései alapján, több új kényelmi funkcióval bővítették. A Vöröskereszt megújult alkalmazásában a véradók beállíthatják, hogy emlékeztesse őket készülékük, ha letelt az 56 nap és újra vért adhatnak, emellett kedvenc véradóhelyszínükről is értesítést kaphatnak, sőt telefonjuk navigációs rendszerét használva a véradóhelyszínhez vezető utat is megtervezhetik. Az applikáció arra is lehetőséget ad, hogy ismerőseiket is véradásra buzdítsák, vagy saját véradásukat megosszák a közösségi médiában. A „Véradás – Vöröskereszt” nevű alkalmazás ingyenesen letölthető Android és Windows Phone operációs rendszerekre, valamint elérhető az Apple Store-ban is.

A Magyar Vöröskereszt az „Önkéntes Véradás – Magyar Vöröskereszt” elnevezésű Facebook oldalán (https://www.facebook.com/onkentes.veradas) arra buzdítja véradóit, hogy az ott található képet állítsák be profilképnek és használják a #veradovagyok hastaget, ezzel is hirdetve a véradás fontosságát.

A Magyar Vöröskereszt egyébként egész héten a véradókra fókuszál, hiszen pénteken hirdette ki a 9. Országos Felsőoktatási Véradóversenyének végeredményét is. A szeptember 1-je és május 15. között zajló programban 277 véradóeseményt szervezett a Magyar Vöröskereszt, melyen több mint 12 ezer véradó jelent meg, közülük több mint háromezren új véradók voltak. Harminchat felsőoktatási intézmény versengett a győzelemért, mely három kategóriában zajlott. A 10 ezer feletti nappalis hallgatójú kategóriában a Budapesti Corvinus Egyetem, az 1000 és 10 ezer közöttiben a veszprémi Pannon Egyetem, míg az 1000 fő alatti nappalis hallgatóval rendelkező intézmények között a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola mozgósította a legtöbb véradót.

Véradás – Vöröskereszt applikáció:

Android – Google Play:

 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.epam.blooddonation&hl=en

Windows Phone AppStore:

http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/v%C3%A9rad%C3%A1s-v%C3%B6r%C3%B6skereszt/7032f87f-479e-4a5b-a683-0f49c20adc86

App Store: https://appsto.re/hu/Xb1g5.i