Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt

Az élet nem játék! Adj vért!

Folytatódik az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt nyári figyelemfelhívó kampánya

 

A nyári hónapokban – a szabadságolások, az oktatási szünet idején -, minden évben csökken a véradók aktivitása. Az idén tovább nehezíti a helyzetet, hogy a járványhelyzet enyhülésével újraindult az élet az egészségügyi intézményekben, így megnőtt a vérkészítmények iránti igény is. Annak érdekében, hogy a következő hetekben is folyamatosan biztosított legyen a vérkészítményre szoruló betegek ellátás. A nyári véradókampány első szakasza, a “Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj Vért” neves sportolók közreműködésével zajlott. Most újabb közismert művészek bevonásával folytatjuk az Országos Vérellátó Szolgálattal közös programot 2020. július 23-augusztus 31. között.

 

Dobos Evelin, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), Péterfy Bori, Pikali Gerda, Pindroch Csaba – Öt nagy kedvenc a hazai művészvilágból. Színpadon, kamerák előtt, reflektorfényben élik az életüket. A hallgatóság és a nézők szeretetét kívánja viszonozni az öt művész azzal, hogy személyes példamutatásával áll a véradás ügye mellé – hiszen megkapni az adományozott vér felhasználásáról szóló értesítést, tudni, hogy egy beteg gyógyulását segítették, vagy épp az életét mentették meg, ugyanolyan jó érzés, mint az előadás végén a felhangzó tapsot hallani. Emberség, önzetlenség, törődés – ők öten véradásukkal hálálják meg a közönség szeretetét.

 

Azok között, akik a kampány ideje alatt részt vesznek véradáson, az Országos Vérellátó Szolgálat értékes nyereményeket is kisorsol:

 

  • 3 db kétéjszakás, kétszemélyes wellness pihenés
  • 3 db páros színházjegy a Katona József Színház felajánlásából
  • 3 db ingyenes allergiavizsgálat a Corden Kft. jóvoltából

 

A sorsolás időpontja: 2020. szeptember 2.

 

További információk a kampány weboldalán érhetők el: https://www.ovsz.hu/az-elet-nem-jatek

 

A program főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.  A vállalat évek óta elkötelezetten segíti a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat és a véradásszervezést ügyét. Támogatásuknak köszönhetően idén nyáron utcai posztereken is találkozhattok a véradást népszerűsítő művészekkel. 

 

Véradások előtt érdemes tájékozódni a közelben lévő véradóhelyszínekről és időpontokról a www.ovsz.hu vagy a véradási helyszínkereső segítségével. A véradások járvány alatti feltételeit a www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas oldalon érhetik el.

 

Mindenkit várunk véradásainkon!