Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt

Győzelmet aratott a Magyar Vöröskereszt és az HBO közös kampánya

Véradó seregeket mozgatott meg a Trónok harca. Az HBO saját gyártású sorozatát használta hívószavul a Magyar Vöröskereszttel közösen folytatott véradó kampányának sikerre vitelében. A háborút megnyertük, csaknem 1926 ember adta a vérét a trónért!

Április elején véget ért a Magyar Vöröskereszt és az HBO "Add a véred a trónért" elnevezésű kampánya, melyre a Trónok Harca sorozat rajongóit és más érdeklődöket is szeretettel vártak Budapest szerte. 

 

A 10 napos kampány messze túlszárnyalta a várakozásokat. A szűk két hét alatt nem kevesebb, mint 1926 véradó "adta a vérét a trónért". Külön kiemelendő hogy a kampány főleg a fiatalabb korosztályt mozgatta meg, és a véradók 35%-a, azaz 534 fő még soha nem vett részt ilyen jellegű jótékonysági akcióban. 

 

"Köszönjük a remek együttműködést, remélni sem mertük, hogy ilyen sokan vesznek majd részt a kampányban. Annak pedig kimondottan örülünk, hogy több mint ötszázan életükben először adtak vért, bízunk benne, hogy őket is majd a rendszeres véradóink között üdvözölhetjük. A Magyar Vöröskereszt munkája azonban itt nem ér véget, egész évben várjuk a lelkes segítőket” – mondta Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezés szakmai vezetője.

 

Egy váradótól átlagosan összegyűjtött 450 ml vérből 3 féle vérkészítmény készül, ami 3 beteg gyógyulásához használható fel, így a kampánnyal összegyűjtött 1543 egység vérrel kb. 4500 beteg gyógyulását segíthetjük.

 

Az HBO Bleed for the Throne globális kezdeményezéséhez Európa szerte több ország is csatlakozott – Magyarország mellett lengyel, román, cseh, horvát, spanyol és skandináv rajongók vettek részt a kampányban – mindenhol hatalmas sikerrel. Számomra, aki már kapott vért, különösen inspiráló látni, hogy milyen sok lelkes, új, fiatal véradót aktiváltunk Európában. Reménykedem benne, hogy nagy részük rendszeres véradóvá válik.” – hangsúlyozta Dóczi Melinda, az HBO Europe regionális marketing vezetője.

 

Ugyan Budapesten befejeződött a véradás, május 20-ig országszerte elérhető lesz a véradó kamion, így a részvevők Trónok harcás karkötőt kapnak a készlet erejéig. A helyszínek és időpontok a Magyar Vöröskereszt honlapján érhetőek el.

 

A Trónok Harca befejező évadját világszerte április végétől tekinthetjük meg az HBO-n.