Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt

Több mint 5000 emberen segítettek a The Walking Dead-rajongók!

Minden eddiginél nagyobb sikerrel zárult az idei The Walking Dead-véradás! A Blood Store-okban több mint 1800 rajongó adta a vérét a kedvenc sorozatáért, az így összegyűlt 649 liter vér 5400 beteg embernek nyújthat segítséget. A FOX mindemellett pénzadománnyal is segíti a Magyar Vöröskeresztet.

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a FOX és a Telekom szervezésében a The Walking Dead-véradás. Ezúttal országszerte 18 helyszínen létesültek Blood Store-ok, ahol több mint 7000 ember vett részt a különböző aktivitásokban. Közülük 1800-an vért is adtak, és mivel egy véradó akár három ember életét is megmentheti, így összesen 5400 betegen segítettek a sorozat rajongói.

A The Walking Dead hangulatát idéző Blood Store-okban a megjelentek 34%-a új véradó, és az egyes helyszíneken duplájára nőtt a véradásra jelentkezők száma.

A FOX idén további segítséget is nyújt az esemény lebonyolítását segítő Magyar Vöröskeresztnek: a véradás mellett 250.000 Ft adománnyal is támogatják a szervezet munkáját, amit a Vöröskereszt a véradó kamion fenntartására fordít majd.