Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt

Véradás a Múzeumok éjszakáján

Idén is megrendezik a népszerű Múzeumok Éjszakája programsorozatot, melyhez idén a Magyar Vöröskereszt is csatlakozik. A Múzeumkertbe érkezik véradókamionunk, így véradásra is lesz lehetőség.

Tizennegyedszer rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, amelyhez idén is számtalan intézmény csatlakozott országszerte. Június 25-én több száz izgalmas program közül választhattnak az érdeklődök.

 

A többi között véradásra is lesz lehetőség. A Magyar Vöröskereszt véradókamionja a Múzeum kertben (1088 Budapest Múzeum krt. 14-16.) parkol majd, ahol szombaton 14 és 19 óra között várjuk a véradókat. Minden segítőnek egy kis ajándékcsomaggal kedveskedünk (véradós stresszlabda, vércsoportos karkötő, I love véradás feliratú vászontáska, utazási utalvány).

 

Az idei Múzeumok Éjszakája témája a „Hősök, felfedezők, újítók”. Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeum a programjait azon hősök köré szövi, akik nélkül a világrengető sikerek nem születhettek volna meg. Emellett megismerhetitek az 1956-os budapesti ostrom idején megsemmisült doktori disszertáció történetét is egy muzeológus szemtanú személyes visszaemlékezései segítségével. Az érdeklődőket ezen kívül már délután 3-tól preparálási bemutató, kiállításrendezés egy cipősdobozban, kézműves foglalkozás, rendhagyó tárlatvezetések és félrevezetések várják.

 

További programok: itt