Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt

Véradással a Magyar Sajtófotó Kiállításra

A Magyar Sajtófotó Kiállítás az év egyik legjobban várt fotós eseménye, mely hosszú ideje több ezer látogatót vonz. A Canon és a Capa Központ jóvoltából a tárlatot idén 25 szerencsés véradó és párja ingyenesen nézheti meg.

De miért pont a véradókra esett a választás? A Canon 2015-ben kiemelt támogatói szerepén túl társadalmi szerepkörben is bemutatkozik; egy párhuzamos kiállítás keretein belül mutatja be a Magyar Vöröskereszt áldozatos munkáját. Az élethelyzeteket Pályi Zsófia, elismert fotógráfus örökítette meg a Canon felkérésére, így először készülhetett átfogó portfolió a Vöröskereszt tevékenységéről.


Azok a véradók, akik március 17-én délután 2 és 6 óra között ellátogatnak a WestEnd City Center bevásárlóközpont előtt felállított véradó kamionhoz ingyenes, két főre szóló belépőt nyerhetnek a 33. Magyar Sajtófotó Kiállításra, ahol a Vöröskeresztes kiállítást is megtekinthetik. A véradók sorsolás útján juthatnak a jegyekhez a helyszínen. A tárlat március 20-tól május 17-ig várja az érdeklődőket.