Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt
Magyar Vöröskereszt

Veterán véradókat köszöntöttek a Véradók napján

Ezúttal Keszthelyen tartotta véradók napi központi ünnepségét a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Idén közel hatvanan vehettek át elismerést. A legtöbbször egy Csongrád megyei férfi adott vért, 173 alkalommal.

November 27-e a Véradók Napja Magyarországon. A jeles napot a Magyar Vöröskereszt jóvoltából, 1988 óta ünnepeljük hazánkban. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat ezúttal november 28-án, Keszthelyen tartotta központi véradók napi ünnepségét. Az évente megrendezett eseményen sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek és a véradó-mozgalom támogatói részesülnek elismerésben. Idén összesen 59-en.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat felterjesztése alapján a 20 kiemelkedő véradásszámot elért véradó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható Pro Vita díjat Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkártól vehette át. Idén a legmagasabb véradásszámmal egy Csongrád megyei férfi büszkélkedhet, élete során 173 alkalommal nyújtotta segítő karját véradásra.

Kiemelkedő önkéntes véradásszervezői munkáért húszan kaptak „Véradó Mozgalomért” Ezüst Emlékérem kitüntetést. A Véradóbarát Munkahely díjat 19 olyan hazai munkahely érdemelte ki, amelyek rendszeresen teret adnak a munkahelyi véradásoknak és dolgozóikat is arra ösztönzik, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a társadalmi felelősségvállalás ezen formájában.