2024.07.20

Az év egyik legjobban várt nyári rendezvényén is adhatsz vért!

A Magyar Vöröskereszt Somogy Vármegyei Szervezete idén is sok szeretettel invitálja a neves hazai úszósport-kihíváson résztvevők kísérőit, hogy adjanak vért! A vöröskeresztes dolgozók és önkéntesek a program alatt a balatonboglári Platán Strandon várják és fogadják a véradókat.

Abból az emberből válhat véradó, aki elmúlt 18 éves és egészségesnek érzi magát” – hívja fel a figyelmet Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért felelős országos szakmai vezetője. – „Egy sportmegmérettetésen különösen sok kiváló egészségű ember gyűlik össze, ezért is tartjuk fontosnak, hogy előre jelezzük, számítunk rájuk a kitelepült önkéntes véradáson! A megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészlet biztosításához naponta 1600-1800 önkéntes adományára van szükség. Ugyanakkor fontos, különösen ebben a hőségben, hogy mind véradás előtt, mint utána kipihenje magát a véradó, ezért a versenyzők biztonsága érdekében kérjük, ők egy másik alkalmat válasszanak a véradásra.

Nyaranta, a nagy meleg és a megszokott hétköznapi rutin felbomlása miatt az emberek egy része nehezebben ütemezi be a véradást. Holott sajnos a betegségek és balesetek nem mennek szabadságra ilyenkor sem, vérkészítményekre továbbra is nagy szükség mutatkozik. Mivel a vér csak véradással pótolható, ezért a Magyar Vöröskereszt, mint a hazai véradók toborzásáért felelős szervezet azt kéri a lakosságtól: aki teheti, nyújtsa a karját véradáshoz!

Ragadja meg a különleges alkalmat, foglaljon véradásra időpontot most