2023.12.11

Rekorderedmény a MÁV-VOLÁN-csoport Országos Véradó Napján!

Több mint négyszáz véradó döntött úgy, hogy részvételével segíti a MÁV-VOLÁN-csoport Országos Véradó Nap sikerességét. A működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére is, amelyhez 2023. december 8-án a véradást megelőző rutinvizsgálatok után 404 önkéntes járulhatott hozzá.

December 8-án országosan 14 helyszínen (Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Dombóvár, Hatvan, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely) várták a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő munkatársakat a vállalatcsoport részéről, valamint természetesen utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhattak az adventi időszak alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

A MÁV-VOLÁN-csoport a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve 17. alkalommal szervezte meg a MÁV-VOLÁN-csoport Országos Véradó Nap programot. Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére hívják fel a figyelmet. Elég egy óra, hogy életet mentsünk!

Ne maradjon le az ehhez hasonló különleges véradó alkalomról, foglaljon időpontot már most!